Що таке Придворна співацька капела і яке відношення до неї має Глухівська музична школа

Я дам 70

Ответ
5 (1 оценка)
1
dhvozdyk1806 4 месяца назад
Светило науки - 1 ответ - 0 раз оказано помощи

Відповідь:### Придворна співацька капела

Придворна співацька капела – це музичний колектив, який був заснований у XVII столітті для забезпечення музичного супроводу при дворі російських імператорів. Вона відігравала важливу роль у культурному житті двору, виконуючи церковну та світську музику на урочистостях, релігійних службах і державних заходах. Придворна співацька капела стала однією з найвпливовіших музичних установ того часу, виховуючи багатьох талановитих музикантів і композиторів.

### Відношення Глухівської музичної школи до Придворної співацької капели

Глухівська музична школа, заснована в XVIII столітті в місті Глухові (теперішня Україна), була одним із перших спеціалізованих навчальних закладів для підготовки професійних музикантів. Школа була відома своїм високим рівнем музичної освіти і стала важливим центром музичної культури того часу.

Між Глухівською музичною школою та Придворною співацькою капелою існував тісний зв'язок. Багато випускників Глухівської музичної школи ставали членами Придворної співацької капели. Вихованці Глухівської школи отримували фундаментальну музичну підготовку, яка дозволяла їм займати високі позиції в придворній музичній ієрархії. Таким чином, Глухівська музична школа відігравала ключову роль у поповненні складу Придворної співацької капели кваліфікованими музикантами.

Пояснення:немаэ

Остались вопросы?