Завдання з контрольної роботи: 1. Від звуку \"ля\" побудувати лади народної музики, а від звуку \"сі\" - пентатоніку. 2. В тональності H-dur побудувати: тритони та характерні інтервали (обидві пари), Д7 з оберненням, МVII7, Зб53; 3. В тональності f-moll побудувати: УмVII7, Ум53 на VII та II ступені, головні тризвуки ладу з оберненням. 4. В тональності c-moll побудувати послідовність акордів: t6-S53-D2-t6-t53-S64-УмVII7-t53. ОЧЕНЬ СРОЧНО. ПОЖАЛУЙСТА ПОМОГИТЕ
Ответ
5 (1 оценка)
1
vasilinachikrizova 4 месяца назад
Светило науки - 29 ответов - 0 раз оказано помощи

Ответ:

1. Звук "ля" у народній музиці може відповідати ладам доріанського або міксолідійного типу, тоді як звук "сі" вказує на використання пентатоніки.

2. У тональності H-dur (Сі мажор) можна побудувати тритони між нотами E та B, а також характерні інтервали, такі як мажорна секунда між нотами C# та D#, мінорна секунда між нотами E та F#, мажорна секунда між нотами F# та G#, тощо. Для Д7 з оберненням можна використати акорд D-F#-A-C#, для МVII7 - G#-B-D#-F#, для Зб53 - F#-A#-C#.

3. У тональності f-moll (Фа мінор) можна побудувати УмVII7 - E-G#-B-D, Ум53 на VII - E-A-C, Ум53 на II - G#-C-E, головні тризвуки ладу з оберненням - F-Ab-C.

4. У тональності c-moll (До мінор) можна побудувати послідовність акордів: t6 - C-Eb-G, S53 - G-Bb-D, D2 - D-F#-A, t6 - C-Eb-G, t53 - C-Eb-F#, S64 - G-Bb-D-E, УмVII7 - Bb-Db-F-Ab, t53 - C-Eb-F#.

Остались вопросы?