Літературний диктант (Я. Стельмах)

1. Як звали найкращих друзів (Я. Стельмах «Митькозавр із
Юрківки…»)?
2. Яке завдання отримали хлопці на літо?
3. З ким познайомилися хлопці, коли вийшли з автобуса?
4. Чим займалися хлопці на літніх канікулах, коли почули
історію про чудовисько?
5. Хто виявився «чудовиськом» насправді?
6. Хто врятував Василя?
7. Як хлопці самі назвали «чудовисько»?
8. Чому саме так назвали?
9. Яке припущення зробили хлопці щодо туриста?
10. Хто в кінці повісті виявився жалюгідним?
11. Хто подумав, що «здорово минув місяць»?
12. Які докази існування «чудовиська» були в хлопців? даю 100 балов
Ответ
5 (2 оценки)
1
Olyun4ik 1 год назад
Светило науки - 2867 ответов - 0 раз оказано помощи

Відповідь:

1. Як звали найкращих друзів (Я. Стельмах «Митькозавр із Юрківки…»)? Найкращими друзями і головними героями твору є Митько (Дмитро Омельчук) і Сергій (Сергій Стеценко)  

2. Яке завдання отримали хлопці на літо? Вчителька із біології дала учням завдання на літо - зібрати колекцію комах

3. З ким познайомилися хлопці, коли вийшли з автобуса? Першим, кого хлопці обачили, коли приїхали в село, був Василь Трош

4. Чим займалися хлопці на літніх канікулах, коли почули історію про чудовисько? Доки Василь Трош не розказав друзям про таємницю лісового озера, то хлопці...  " ..приходили до озера щодня. Набирали харчів, дорогою ганялись із сачками за всякими мушками та один за одним. Біля озера вилежувалися на сонці і купались у теплій воді", а ще рибалили.

5. Хто виявився «чудовиськом» насправді? "Чудовиськом"  насправді виявився Василь Трош.

6. Хто врятував Василя? Коли Ваиль почав тонути, то врятували його Митько і Сергій.

7. Як хлопці самі назвали «чудовисько»? Хлопці вирішили назвати невідоме чудовисько: " — Е, ні, я не згоден. Хай буде… Хай буде, скажімо, митькозавр Стеценка із Юрківки..."

8. Чому саме так назвали? Митькозавром запропонував назвати Сергій на честь Митька, а той заперечив, що Сергій також приклав багато зусиль, тому нехай буд митькозавр Стеценка.

9. Яке припущення зробили хлопці щодо туриста? Вони побоювалися, що чудовиського його зжерло.  "— Звідки я знаю. Може, турист який.

— А де ж він тепер?

— Де! Додому поїхав!

— Додому! А може, — важко сковтнув я, — в о н о з'їло його?

10. Хто в кінці повісті виявився жалюгідним? Василь Трош виявився жалюгідним. Тому що навіть те, що хлопці його врятували не змусило цього зверхнього і егоїстичного хлопця бути хоча б вдячним.

11. Хто подумав, що «здорово минув місяць»? Сергій. "Я крокував поруч із Митьком і думав: "Як здорово минув у нас цей місяць".

12. Які докази існування «чудовиська» були в хлопців? З доказів існування чудовиська у хлопців були лише ті, які їм розказав Василь,  і інсценував їх: підозрілий факт, що ніхто з місцевих не ходить на озеро купатися, дивні нічні завивання і зітхання у лісі; хтось плескав і булькотів у озері вночі; величезні сліди на березі, подряпини на стовбурах дерев, які росли на березі, а також їхні підриті коріння.

Пояснення:

Остались вопросы?

Літературний диктант (Я. Стельмах)<br /><br /> 1. Як звали найкращих друзів (Я. Стельмах «Митькозавр із<br /> Юрківки…»)?<br /> 2. Яке завдання отримали хлопці на літо?<br /> 3. З ким познайомилися хлопці, коли вийшли з автобуса?<br /> 4. Чим займалися хлопці на літніх канікулах, коли почули<br /> історію про чудовисько?<br /> 5. Хто виявився «чудовиськом» насправді?<br /> 6. Хто врятував Василя?<br /> 7. Як хлопці самі назвали «чудовисько»?<br /> 8. Чому саме так назвали?<br /> 9. Яке припущення зробили хлопці щодо туриста?<br /> 10. Хто в кінці повісті виявився жалюгідним?<br /> 11. Хто подумав, що «здорово минув місяць»?<br /> 12. Які докази існування «чудовиська» були в хлопців? даю 100 балов