Підготувати письмово повідомлення (або презентацію) про одного письменника запорізького краю.​
Ответ
5 (1 оценка)
1
slobodianiuk85 1 год назад
Светило науки - 66 ответов - 0 раз оказано помощи
Дуже рада допомогти з цим завданням! Нижче я наведу приклад такого повідомлення про письменника запорізького краю.Повідомлення про письменника запорізького краю

Доброго дня, шановні слухачі! Сьогодні ми поговоримо про одного з найвідоміших письменників Запорізького краю - Василя Позняка.

Василь Іванович Позняк народився в 1933 році в містечку Кремінна на Луганщині. У 1940 роках його сім'я переїхала до Запоріжжя, де він і зріс. Позняк закінчив Запорізький державний університет, а згодом працював журналістом в місцевих виданнях.

У 1960-х роках він почав свою літературну кар'єру, а в 1971 році його роман "Білий туман" став бестселером, перекладеним багатьма мовами. Творчість Василя Позняка сміливо можна назвати епічною: його романи, оповідання, п'єси та інші твори охоплюють широкі шари українського суспільства в різні часи.

У своїх творах письменник звертається до складних і важливих проблем життя і смерті, культури та моралі, історії та сучасності. У своєму творчому доробку він висловлює думки про прозорість релігійних віровчень, соціальну справедливість, любов до рідної землі й народу.

Василь Позняк - лауреат державних та літературних премій, кавалер орденів та знаків відзнак. Він стояв на захисті прав журналістів, підтримував молодих письменників та активно відстоював українську мову та культуру.

Творчість Василя Позняка - це своєрідна книга життя Запоріжжя та України, яку ми можемо прочитати і зрозуміти духовний піднесення та смисли наших предків, а також знайти відповіді на свої запитання й задуми про нинішню та майбутню свою країну.

Дякую за увагу!

Остались вопросы?