40 БАЛІВ. Допоможіть будь ласка. дуже терміново. По твору Назар Стодоля
4. Зіставте образи Галі і Наталки, Назара і Петра, Гната і Миколи.
5. Чому цей твір – історично-побутова п’єса? ( представники козацтва, згадка про
існуючу Січ, згадка про запорозькі порядки, братський монастир у Києві)
Ответ
5 (1 оценка)
1
gl782 1 год назад
Светило науки - 34 ответа - 0 раз оказано помощи

Ответ:

Твір "Назар Стодоля" Олександра Корнійчука є історично-побутовою п'єсою, що розповідає про життя козацьких родин на початку XVIII століття.

Образи Галі і Наталки відображають різні типи козацьких дівчат. Галя - енергійна, відважна та незалежна, що готова боротися за своє кохання та сім'ю, Наталка - звичайна, бідна дівчина, що мріє про краще життя.

Назар та Петро - два дуже різні характери. Назар - це сильна, вольова та емоційна особистість, яка готова на все заради своєї родини. Петро - це більш м'який та пристосовуючийся характер, що намагається уникати конфліктів та розв'язати проблеми мирним шляхом.

Гнат та Микола - це два різних взгляди на життя козацької громади. Гнат - це впевнений у собі та своїх ідеалах козак, який готовий боротися проти будь-яких загроз для козацької Січі. Микола - це більш розумний та миролюбний козак, який намагається знайти компроміс та вирішення проблем без насильства.

У творі згадується про представників козацтва, згадка про існуючу Січ, згадка про запорозькі порядки, братський монастир у Києві. Всі ці елементи є характерними для історично-побутової п'єси, оскільки вони відображають життя козацької громади та її звичаїв, які мали місце в давні часи. Таким чином, твір дає можливість

читачеві краще зрозуміти

як жили та діяли козаки та які мали цінності, які правила та звичаї мали місце в їхньому житті. П'єса розповідає про те, як козаки захищали свою землю та сім'ї від загроз з боку інших народів та як вони жили у спільноті, дотримуючись певних правил та традицій. Також у творі згадуються конкретні історичні події, які відбувалися в Україні на початку XVIII століття, що робить цей твір цікавим джерелом для вивчення історії того часу. В цілому, твір "Назар Стодоля" є важливим джерелом для розуміння культури та життя козацької громади в Україні в минуле

Остались вопросы?