в чому полягають переваги демократії???​
Ответ
0 (0 оценок)
0
mlnk123456 1 год назад
Светило науки - 2 ответа - 0 раз оказано помощи

Ответ:

Існують президентські і парламентські демократії, федеральні або унітарні демократії; демократії, які використовують пропорційну систему голосування, і ті, які використовують мажоритарну систему; демократії, які одночасно є монархіями, і так далі.

Одна річ, яка об’єднує сучасні системи демократії і яка також відрізняє їх від стародавньої моделі, — це участь у політиці представників/представниць народу. Замість того, щоб брати участь безпосередньо у законотворчій діяльності, сучасні демократії використовують вибори, щоб вибрати представників/представниць, які будуть керувати державою від імені народу. Така система відома як представницька демократія. Вона претендує на звання «демократичної», тому що базується на основі двох принципів, зазначених вище: рівності всіх (одна людина — один голос), а також на праві кожної людини на деяку міру особистої автономії.

Демократична держава дає змогу громадянам брати безпосереднюучасть у діяльності органів державної влади, здійснювати контроль над цією діяльністю, це дає змогу державі відстоювати інтереси своїй громадян інститут звернень громадян, який закріплюється статтею 40 Конституції України і регулюється Законом України «Про звернення громадян», стаття 4 якого встановлює, що до рішень, дій (бездіяльності), які можуть бути оскаржені, належать такі у сфері управлінської діяльності, внаслідок яких: порушено права і законні інтереси чи свободи громадянина (групи громадян); створено перешкоди для здійснення громадянином його прав і законних інтересів чи свобод; незаконно покладено на громадянина якінебудь обов’язки або його незаконно притягнуто до відповідальності.

Объяснение:

Остались вопросы?