Завдання 2. Встановіть послідовність розвитку трутовика на стовбурі дерева
А. Гриб розкладає деревину і спричинює її суху гниль.
Б. Міцелій гриба поширюється в стовбурі дерева по провідній тканині.
В. Уражене дерево гине, а гриб продовжує рости, живлячись мертвою речовиною колишньо-
го хазяїна.
Г. Спори трутовика потрапляють всередину рослини через ураження на корі або через корені.
Д. На поверхні ураженого стовбура з\'являються плодові тіла, в яких утворюється багато спор.
Таблиця для відповідей
1.
2.
3.
4.
5.​
Ответ
4 (1 оценка)
0
dashagames43 3 года назад
Светило науки - 5 ответов - 0 раз оказано помощи

1. Г

2. Б

3. А

4. В

5. Д

Обьяснение: Трутовик є грибом, який розмножується спорами. Спори розвиваються і дозрівають внизу плодового тіла, де розташовані маленькі трубочки. Коли спори дозрівають, вони висипаються з трубочок і розносяться вітром, заражаючи по шляху пошкоджені дерева. Коли вони потрапляють на відповідний субстрат, то проростають і утворюють первинний міцелій. Грибниця поступово розростається і поширюється в деревині. Гриб трутовик руйнує її, викликаючи гниль деревини з наступним утворенням плодового тіла.

Часто трутовики з’являються на деревах через кілька років після зараження. Вони ростуть на стовбурі в формі поличок один над одним. Заражене грибами дерево через деякий час гине. Але навіть після цього трутовик продовжує жити на ньому, харчуючись поживними речовинами засохлого дерева.

Остались вопросы?

Завдання 2. Встановіть послідовність розвитку трутовика на стовбурі дерева<br />А. Гриб розкладає деревину і спричинює її суху гниль.<br />Б. Міцелій гриба поширюється в стовбурі дерева по провідній тканині.<br />В. Уражене дерево гине, а гриб продовжує рости, живлячись мертвою речовиною колишньо-<br />го хазяїна.<br />Г. Спори трутовика потрапляють всередину рослини через ураження на корі або через корені.<br />Д. На поверхні ураженого стовбура з\'являються плодові тіла, в яких утворюється багато спор.<br />Таблиця для відповідей<br />1.<br />2.<br />3.<br />4.<br />5.​