7 клас. Зарубіжна література.
12.04. Тема. Контрольна робота за розділами \"Літературний детектив\", \"Світова новела\" (розгорнуті відповіді на запитання).
Завдання: дати розгорнуті відповіді на запитання.
Д/З: опрацювати матеріал підручника про Айзека Азімова.
Завдання:
1. Дайте визначення детективного твору. Від чиєї особи ведеться оповідь у творах А. К. Дойла про Шерлока Холмса.
2. Розкажіть про моральні цінності в новелі \"Дари волхвів\".
3. Порівняльна характеристика Сью та Джонсі.
4. Як ви розумієте слова з новели \"Вона (павутинка) лише для тих, хто гідний раю\"? Як ви вважаєте, чи врятує себе Кандата?​
Ответ
5 (2 оценки)
1
bogdanayanchuck0809 2 года назад
Светило науки - 10 ответов - 0 раз оказано помощи

Ответ:

1.мова йде від імені його друга і супутника — доктора Джона Ватсона, але трапляються й винятки, наприклад, в оповіданні «Левова грива» Шерлок Холмс сам веде розповідь.

3.“Останній листок” характеристика Джонсі

Джонсі гарно малювала, була досить розумною і працьовитою, але хіба ці якості могли їй допомогти на шляху до повноцінного одужання? Ні, ніяк не могли. Щоб розлучитися з хворобою і одужати, людина повинна володіти силою волі, а ось у Джонсі її, на жаль, практично не було. Вона зневірилася в тому, що зможе одужати, хоч це і залежало цілком виключно від неї самої та від її відношення до свого захворювання. Навіть доктор, який відвідав Джонсі, сказав, що від її настрою залежатиме, виживе вона чи ні.

Образ Джонсі

бліда

непорушна, мов статуя

мініатюрна

«недокрів’я»

вполював Пневмонія,

не бажає боротись із хворобою, готова була вмерти

Сью – подруга Джонсі, разом вони знімають кватриру. Сью також художниця, разом з подругою вона ділить свої незгоди та радощі. Їх дружба більша, ніж просте товаришування, бо кожна здатна на самопожертву заради іншої. Життя не занадто добре до дівчат, вони змушені брати замовлення на малюнки заради грошей, які потрібно сплачувати за помешкання, їжу та інші людські потреби. Проте їх мізерних заробітків ледве вистачає на те, щоб сплачувати рахунки. Тому тяжка хвороба Джонсі є для дівчат нелегким випробуванням, адже грошей на ліки немає, і немає можливості їх заробити. Джонсі вимушена залишитися без медичної допомоги, віч-на-віч із хворобою, користуючись лише дружньою підтримкою своєї подруги Сью та старого художника Бермана.

Образ Сью з твору “Останній листок”

надійна

терпляча

відповідальна

Остались вопросы?

7 клас. Зарубіжна література. <br />12.04. Тема. Контрольна робота за розділами \"Літературний детектив\", \"Світова новела\" (розгорнуті відповіді на запитання).<br />Завдання: дати розгорнуті відповіді на запитання.<br />Д/З: опрацювати матеріал підручника про Айзека Азімова.<br />Завдання:<br />1. Дайте визначення детективного твору. Від чиєї особи ведеться оповідь у творах А. К. Дойла про Шерлока Холмса.<br />2. Розкажіть про моральні цінності в новелі \"Дари волхвів\".<br />3. Порівняльна характеристика Сью та Джонсі.<br />4. Як ви розумієте слова з новели \"Вона (павутинка) лише для тих, хто гідний раю\"? Як ви вважаєте, чи врятує себе Кандата?​